Îngândurat

Îmi este destul de greu sa aştern gândurile pe suport digital. Sunt atât de multe care vin şi pleacă, nenumărate… de aducere aminte… gânduri ascunse … gânduri negre dar mai ales gânduri bune. Dacă s-ar inventa un dispozitiv care sa ofere posibilitatea de a transfera gândurile direct pe suport digital… acest “blog” s-ar scrie de la sine. Parcă şi văd .. ajungi acasă şi înainte de culcare te conectezi tu cu gândurile tale direct prin portul USB al calculatorului apeşi o tasta şi gata… tot ce ai gândit peste zi se transforma întro suită năucitoare de caractere. Şi nu ar părea aşa greu de realizat un astfel de cititor de gânduri… dar ce te faci cu simţămintele… cu senzaţiile .. cu emoţiile care însoţesc acele gânduri, cum vor putea ele fi transcrise în cuvinte.
 
Nu gândurile sunt problema, nici găsirea cuvintelor, ci aranjarea lor întro anumită forma. Îmi las degetele sa lovească tastatura atât de diafană încât atingerea ei îmi pare cea a unui fulg de nea şi observ ca nimic din ce scriu pare a nu avea noimă. Scrisul direct la calculator parcă alterează procesul de transfer al gândurilor. Scriu şi apoi prin simpla apăsare a unei taste totul dispare şi iar o iau de la capăt. Ca şi cum ai mototoli o foaie şi nemulţumit o arunci la coş.

Cu cerneală şi hârtia e mai simplu. Nu ştiu de ce e aşa… poate pentru ca astfel am scris primele mele gânduri… Deşi petrec atât de mult timp în fata calculatorului, nu mi se pare ceva atât de natural scrisul în fata lui. E un paradox, gândurile cele mai frumoase si de suflet tot cu ajutorul tastelor le-am comunicat dar atunci era ca o o magie. Eu scriam şi eram ajutat de un val de bucurie iar cititorul meu drag era unul avizat care desluşea înţelesul gândurilor de multe ori fără a le scrie. Atunci eram sub aripa ocrotitoare a unui sentiment care te înaltă iar zborul nu îţi mai pare numai o noţiune… atunci zburam, râdeam şi privirea putea să depăşească bariera orizontului.
 
Demersul de a scrie la vedere este mai complicat. Se presupune ca oricine poate la un moment dat sa citească ce scriem noi. Acest proiect pe web este unul experimental, pornit dintr-o prietenie sinceră a mai multor oameni dar care prin natura lucrurilor nu se pot întîlni prea des. Unul din prietenii mei este plecat în Franţa la Paris acum, alt prieten pleacă zilele astea la Motru dar cu gândul e mai mult spre Bucureşti, greşesc… gândul îi este la o fata ce urmează sa revină la Bucureşti. O prietenă este pentru ceva timp să studieze în Olanda.
“Gânduri Bune” se vrea o cristalizare a gândurilor noastre despre orice…. cu gândul ca ceilalţi o sa le citească. E ca şi cum ne-am întîlni cu toţii la o limonadă şi pe lângă faptul cotidian mai lăsăm sa se strecoare câte un gând care în alta împrejurare nu ar putea sa îşi găsească loc. Asta tine de prietenie şi de spiritul nostru care ne face sa vedem poate lucrurile din alt unghi. Încă credem în valori spirituale şi mai avem repere morale iar pentru noi bucuria este cea mai de pret avere.

Please leave a comment

  1. Emina Says:

    Tre sa mai vorbim. Te rog sa mai intri pe yahoo cateodata…mai ales dupa vreo saptamana 🙂 Take care

Leave a Comment

*