Care este responsabilitatile unui Europarlamentar?

Salutare!
Am fost foarte incantata sa scriu acest titlu!… Ceea ce ma bucura este ca nu am copyright asupra lui pentru ca, utilizand vorbele intelepte ale unui alt individ, dintr-un partid diferit, “am mai citit, dracului, niste almanahe”. Astfel, vineri 10 aprilie, la Inspectoratul Scolar Dolj (site-ul institutiei: http://www.isj.dj.edu.ro/ – acum incercati sa accesati site-ul, tastandu-l, dupa ce l-ati memorat.
Daca reusiti, inseamna ca nu aveti nevoie de lecitina! Eu, da! Adica trebuie sa fii destept foc sa pui atatea domenii, subdomenii si ce mai sunt alea, ca nici nu ma pricep si nici nu ma intereseaza… Insa, ce e cu atatea puncte? “Desjepte” institutii avem!)
Am utilizat termenul “desjtepte” pentru ca evenimentul la care am asistat era menit sa ii convinga pe tinerii din liceele Craiovene sa mearga la vot, pe 7 iunie. Maestru de ceremonii: Marian – Jean Marinescu – Europarlamentar. (Marian-Jean MARINESCU).
Tineri din liceele Craiovene… Chinuiti sa vina vineri, in ultima zi de scoala la Inspectorat (unii chiar si cu uniforme)… Amuzant este ca unii dintre ei aveau si discursuri pregatite de “tovarasele prefesoare” (da, si tovarase si prefersoare) – Pagina format A 4 – 3/4 din text – Multumiri dlui. Marijean si la finalul textului formulata o intrebare, de tovarasa, of course!
Prima parte a discursului, primele replici geniale:
1.Pacat ca in scoala romaneasca tinerii nu sunt invatati cum sa puna bazele unei afaceri – Gresit! – Exista o minunata materie numita Educatie Antreprenoriala!
2. Daca ar exista ore de muzica in scoli, tinerii nu ar mai asculta manele, ci rock!Hei, dl Marijean, tocmai ati pierdut jumatate din audienta… cei care suspinau, pentru ca lor manelele “le place”, nu rock-ul!!!!In plus, yo, man, bravo, tinere! – Cel care ii raspunde dlui Marijean: daca m-ar invata la orele de muzica si ce gen de muzica a scris compozitorul X si poate am si asculta un pic, poate m-ar interesa!Insa, doamna profesoara pare interesata sa stim doar cati ani a trait compozitorul X si ce numar purta la pantofi!
3. Deci, invatamantul din Romania este prost, avem carente, mai avem pana sa ajungem la nivelul celor din Vestul Europei – dl Marijean. Intrebare de la un tanar din sala: Si ce am putea face sa ajungem la un nivel similar? Dl Marijean: Tinere, ai o problema, nu stii sa asculti! Adica am zis eu asa ceva, ca este sistemul de invatamant din Romania deficitar?
Domnule Marijean, nu numai ca ati zis, dar ati si repetat!… Daca dl Marijean crede ca acel tanar va mai merge la vot si, culmea, il va si vota… Ah, sa nu uitam sa ati pierdut ca electorat si intreaga sa clasa, prezenta la eveniment, plus celelalte randuri, murmurand: Asta e amnezic?…
Sa nu uitam: niciodata folosirea “pe care” atunci cand este cazul, responsabilitatile este, nenumaratele cacofonii!…
In acest scop, lucratorii de tineret, vesnic militand pentru participarea activa a tinerilor, va multumesc ca le-ai distrus eforturile de a ii aduce pe tineri la dialog!…
Insa, da, pana la urma, sa speram ca macar 3% dintre cei prezenti vor merge, daca nu sa practice minunatul drept cetatenesc numit vot, macar sa sanctionze atitudini si discursuri!

Ganduri bune,
Adina

Leave a Comment

*